Dobry posiłek w szpitalu V2.0

Home / Dobry posiłek w szpitalu V2.0

Szanowni Pacjenci!

Pragniemy poinformować, że od dnia 16.10.2023 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Sulęcinie przystąpił do pilotażowego programu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia o nazwie „Dobry posiłek w szpitalu„.

Na niniejszej stronie będą publikowane tygodniowe jadłospisy oraz zdjęcia posiłków z danego dnia.

Pełny jadłospis na najbliższe tygodnie wraz z opisem oraz wartościami odżywczymi:

 

POSIŁEKZDJĘCIEOPIS oraz WARTOŚCI ODŻYWCZE
ŚNIADANIEPłatki owsiane na mleku, chleb, masło, czarna herbata, szprot w pomidorach, twaróg, ogórek świerzy. E: 2355.50 kcal; B: 95.44 g; T: 78.88 g; Kw. tł. nasy.: 11.55 g; W: 333.74 g; Bł.: 42.52 g; Sól: 6.05 g;
OBIADŻurek, risotto mięsno-warzywne w sosie pomidorowym, buraczki zasmażane, kompot z jabłek. E: 2884.63 kcal; B: 98.60 g; T: 90.70 g; Kw. tł. nasy.: 14.35 g; W: 433.41 g; Bł.: 38.55 g; Sól: 7.30 g;
KOLACJASchab gotowany, serek topiony smakowy, chleb, masło, kawa inka z mlekiem, ogórek kiszony. E: 2659.23 kcal; B: 108.28 g; T: 77.26 g; Kw. tł. nasy.: 19.03 g; W: 401.77 g; Bł.: 37.13 g; Sól: 6.41 g;